Behandeling

Voorafgaande aan alle behandelingen hebben we een gesprek om met elkaar, zodat ik kan horen hoe het met je gaat en waar je nu bent in jouw herstel-proces.
Tijdens een cranio sacraal behandeling ben je aangekleed, lig je meestal op jouw rug op de behandelbank en is het fijn als je loszittend kleding draagt.

Als cranio sacraal therapeut ben ik beoefend in het luisteren vanuit de stilte.
Ik luister naar jouw lichaam en energie, en neem met mijn handen waar, waar eventuele spanningen zijn in het fasciale netwerk, organen, of in het cranio sacrale systeem. Deze bodyscan is voor mij de ingang om waar te nemen waar te beginnen met de behandeling.
Gedurende een sessie krijgt het zenuwstelsel de mogelijkheid om zichzelf van onnodige spanning te ontladen, waarna er meestal ruimte komt voor diepe ontspanning en verbondenheid met jezelf en het oer-weten van jouw lichaam.
Het kan een moment van bewustwording zijn en je kunt op een diepe laag inzicht krijgen op patronen die jou niet meer dienen waarmee je de mogelijkheid hebt om te ondervinden hoe het anders te gaan doen.

Cranio sacraal therapie is een zachte, maar krachtige behandelingsvorm, dus het is belangrijk om na een behandeling wat ruimte in te plannen, zodat het lichaam en jouw geest de mogelijkheid krijgt, om dat wat aangeraakt is te verwerken.

.

 

 

 

voorbeeld1-groot