Het verhaal van Ravi (9 maanden)

De ouders van Ravi hebben mij benaderd omdat ze vermoeden dat hij een alleen geboren tweeling is en een geboorte trauma heeft vanwege zijn vroeggeboorte.
Ravi is regelmatig wakker, vroeg wakker, en huilt veelvuldig in de eerste maanden van zijn leven. Daarnaast wil Ravi absoluut niet beperkt worden; hij wil niet vastgehouden en geknuffeld worden en is altijd in beweging.
Gedurende de behandeling zijn er een aantal thema’s aan bod gekomen. Uit het verhaal van Ravi kregen zijn ouders o.a. bevestigd dat hij niet alleen gekomen was, maar een alleengeboren tweeling is. Ik heb aan Ravi laten weten dat het niet mogelijk was voor zijn broertje om met hem mee te komen naar de aarde, maar dat hij terug moest naar het licht. We voelen allemaal de aanwezigheid van het zieltje en de rust die ontstaat, doordat hij erkend is en een plekje heeft gekregen. Ravi komt daarna uit zichzelf naar mij toe. Ik mag hem vasthouden en uit mijn ervaring met het werken met baby’s weet ik dat hij klaar is voor de geboortedraai. Rustig beweegt hij zich in zijn eigen tijd op zijn eigen manier door het “geboortekanaal”, om daarna in de armen van zijn papa te belanden.
“Nou we kunnen zeker verschil merken! Ravi is ineens knuffeliger, er is veel minder onrust en hij is heel aanhankelijk. Hij wil veel minder ‘vluchten’ lijkt het wel. Heel erg fijn!!! Met ons ook heel goed, je merkt al heel veel liefde en lijkt het wel alsof hierdoor de band nog sterker wordt. Echt geweldig! Dankbaar! Wij vonden het een hele prettige ervaring, wat een deskundig, warm en liefdevol persoon ben jij”

voorbeeld1-groot