Familieopstellingen

Veel cliënten die bij mij komen hebben veel gedaan in hun bewustwordingsproces, maar is daarbij het lichaam niet meegekomen, waardoor oude patronen terug blijven komen. De kracht van cranio is naar mijn ervaring de combinatie van bewustwording en lichaamswerk, zodat transformatie op alle lagen plaats kan vinden.
Het kind in ons is heel trouw aan zijn/haar familie van herkomst. Het is bereid om te zwijgen over familie geheimen, zichzelf opofferen voor het geluk van de ouders, ziektes op zich te nemen, niet te integreren, of ongeschoold te blijven uit loyaliteit. Iedereen heeft een eigen unieke plek in het familiesysteem van herkomst, maar die kan verstoord zijn. Soms gaan we als kind zelfs op een plek staan van iemand anders om een lege plek te vullen in het familiesysteem; dit op de plek van een overledene, of een afwezige ouder.
Soms gaan we als kind dingen dragen voor onze ouders, een zogenaamde magische taak op ons nemen, om onze ouders te helpen en ontzien, bijvoorbeeld door bliksemafleider voor spanning in het gezin te zijn. Hierdoor kun je het patroon hebben ontwikkeld dat je heel gevoelig bent voor sfeer en emoties en ben je bijna een soort spons geworden voor ongewenste emoties (boosheid, verdriet, frustratie, onvermogen) en spanningen van anderen. Heel vermoeiend is dit omdat je constant van alles aan het verwerken bent, snel overprikkeld raakt, humeurig bent, of een verstoorde spijsvertering hebt.
Waar is jouw plek? Wat is je echte taak?

voorbeeld1-groot

Work is love made visible