Het sluitingsritueel – Terug naar Jezelf

Het sluitingsritueel is een Mexicaanse overgangsritueel, die voor vrouwen door vrouwen wordt gegeven vanaf ongeveer 40 dagen na de bevalling.
Ook als je een miskraam hebt gehad of je kindje is overleden is deze ceremonie zeer waardevol en helend. Zelfs jaren na een bevalling kan dit proces nog heling bieden, bijvoorbeeld als je afscheid neemt van je vruchtbare fase in het leven.
Je hebt je voor en tijdens je zwangerschap opengesteld op alle lagen van je zijn om nieuw leven te geven en je kind te baren. Je bent daarmee door een veranderingsproces gegaan als vrouw en als moeder en je leven is voor altijd veranderd door deze ervaring.
Het ritueel is een prachtig moment van rust en aandacht alleen voor jou, voor jouw proces en jouw unieke lichaam en geeft jou:
• verwerking van de bevalling en diepe ontspanning
• Contact met jouw innerlijke vrouwelijke bron
• Honoreren en eren van de vrouw die moeder geworden is
• Hulp om de overgang van binnen naar buiten te maken
De meeste vrouwen ervaren na het ontvangen van het ritueel een groot gevoel van heelheid en vitaliteit en voelen zich krachtiger. Terug bij jezelf!
Het ritueel duurt ongeveer 3 uur en bestaat uit: birth story listining, een 4 handen massage, warm kruidenbad in onze heerlijke badkuip, het rebozosluitingsritueel en het drinken van zuiverende kruidenthee. Met ruimte om dat wat is geweest te sluiten en een nieuwe fase te verwelkomen.

voorbeeld1-groot

Sluitingsritueel