Zintuigen, waterwijsheid en aarding

De zintuigen zijn de verkenners van je lichaam en staan in directe verbinding met de hersenen en met het fascia-netwerk overal in het lichaam.

Zo eindigen bijvoorbeeld de zenuwuiteinden die de spieren prikkelen niet in de spier, maar in de fascia en vindt hier de communicatie plaats tussen het zenuwstelsel en ons bewegingsapparaat.
Onze huid is onze fysieke beschermingslaag tegenover de buitenwereld, door de onderhuidse fascia te stimuleren en herstellen kun je meer contact krijgen met jouw begrenzing en echt letterlijk beter in je vel komen te zitten.

Ook is hierbij aarding belangrijk; in-verbinding staan met de aarde.
De oppervlakte van de aarde bestaat voor 70 % uit water. Wij mensen zijn als eencelligen ontstaan in het water en ons lichaam bestaat voor 65 % uit water. Bij een foetus is dat 75 % en is zijn/haar omgeving, het vruchtwater ook een en al water.
Water is leven en heeft een geheugen, dat zijn geschiedenis met zich meedraagt. Water slaat de energie op waarmee die benaderd wordt.
Met dit voor ogen kun je je wel voorstellen hoe belangrijk het is bewust ervan te zijn wat negativiteit met je doet, maar vooral wat een positieve en liefdevolle benadering van jouw lichaam en jezelf met je kan doen.

Als water bevriest kan de zeshoekige geometrie zichtbaar worden, zoals de Japanse onderzoeker M. Emoto dit met foto’s heeft vastgelegd.

voorbeeld2-groot

Foto van water die benaderd is met de energie en het besproken woord van; dankbaarheid.