Behandeling

Baby’s en kleine kinderen kunnen hun geboorteverhaal niet in eigen woorden vertellen, maar ik hoor die graag verteld door mama en/of papa.
Tegelijkertijd luister ik vol nieuwgierigheid naar het verhaal van jouw kindje, dat zij of hij aan mij verteld zonder woorden; dit door lichaamstaal, beelden én gevoel.
Als ervaren cranio sacraal therapeut luister ik natuurlijk ook met mijn handen.
Met de subtiele technieken van cranio kunnen schedelbotten en ruggengraat weer op hun plek komen en kan de spanning die op de nek en bovenrug heeft gestaan ontladen worden en krijgen de zenuwen in de nek de ruimte om hun werk volledig te kunnen doen.
Veel baby’s gaan tijdens de behandeling spontaan draaien, zoals ze in het geboortekanaal doen.
Voor ieder kind is dit een heilzame ervaring om meer te landen in het lichaam.
Bij kinderen die geboren zijn met een keizersnede kan deze ervaring heel behulpzijn zijn om meer te incarneren (in het vlees komen), omdat ze de druk van een vaginale bevalling niet meegemaakt hebben, of de beweging door de geboorte kanaal niet af hebben kunnen maken.
Deze kinderen kunnen soms wat afwezig zijn en moeite hebben om zelf op gang te komen, of om iets af te maken. Ook kan dit een rol spelen bij een ingeleide bevalling, zowel voor het kindje en voor de mama. Samen gaan we kijken wat nodig is voor jou en jullie, om dat wat gebeurd is te verwerken en een plekje te geven. Graag ondersteun ik jullie hierbij.

voorbeeld1-groot