Het zelfgenezend vermogen en het zenuwstelsel

Het cranio sacrale systeem bevindt zich binnen de hersenenvliezen en ons ruggenmergvlies en wordt beschermd door onze schedel en ruggengraat.

In dit systeem huizen onze hersenen en het zenuwstelsel: het besturingssysteem van ons lichaam dat niet alleen onze ademhaling en bewegingsapparaat regelt, maar ook onze stressrespons en hormoonhuishouding en daarmee ook ons humeur.

Het geboorteproces en onopgeloste trauma’s die we gedurende ons leven meegemaakt hebben kunnen als spanning vast blijven zitten op zowel de fysieke, de mentale als de emotionele laag.

Door deze spanning kunnen allerlei storingen ontstaan in de communicatie tussen hersenendelen, het zenuwstelsel en het lichaam en kun je te maken krijgen met bijvoorbeeld diverse leer- en spraakproblemen, maar kan dit ook motorische problemen veroorzaken.

Gedurende een behandeling kan overbodige spanning uit dit systeem zodanig ontladen worden, dat de oorspronkelijke beweeglijkheid van het cranio sacrale systeem bevorderd wordt, waardoor de hersenen en het zenuwstelsel weer meer de ruimte krijgen om optimaal te kunnen functioneren.

Door de ontspanning die hierdoor ontstaat wordt ook als een natuurlijk gevolg, het zelfgenezend vermogen geactiveerd en versterkt.

voorbeeld2-groot